It's a Beautiful Day! Vandaag én morgen!

Friday 27 April 2018

Plaats Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent
Datum en uur    Vrijdag 27 april 2018 van 8:30h tot 16:00h
Doelpubliek Voor iedereen in en na behandeling en al wie hen daarbij steunt

 

 

 

Een dag waarop je alles te weten komt over borstkanker en behandeling

 

Heb jij juist de diagnose borstkanker te horen gekregen? Of ben je al aan je behandeling begonnen? Dan heb je ongetwijfeld een aantal vragen of heb je een hoop medische termen gehoord die je niet (goed) begrepen hebt of waarvan je de uitleg al weer vergeten bent. Dan is de Beautiful Day een dag voor jou!

Wij gaan voor jou een viertal aspecten toelichten en uitleggen, met de mogelijkheid om na elke presentatie vragen te stellen.  De presentaties worden gegeven door artsen en verplegend personeel, die een uitstekende reputatie hebben in hun vakgebied, en worden afgesloten met een vragenronde.

Daarnaast zullen er ook een paar standjes zijn waar je tijdens de pauzes terecht kan voor wat meer uitleg of informatie, bv. omtrent lymfekledij.

 

Programma:

 

09:30-10:30h:  Anatoom Pathologische Diagnose (APD)

Uitleg door klinisch patholoog Dr. Kathleen Lambein en borstverpleegkundige Rita De Coninck over o.a. het biopsieverslag en de verschillende types borstkanker. 

10:30-11:15h:  Ablatieve chirurgie en borstreconstructie technieken

Uitleg door plastisch chirurg Prof. Dr. Phillip Blondeel van de technieken inzake borstreconstructie, inclusief de recente ontwikkelingen; gevolgd door een getuigenis

 

11:15-11:30h:    Koffiepauze

 

11:30-13:00h:  Lymfoedeem

Zowel de oorzaken als de behandeling komen aan bod. Kinesitherapeute Vickie Van Besien bespreekt de conservatieve behandeling, chirurg Prof. Dr. Koenraad Van Landuyt legt de operatieve behandeling uit, zowel preventive chirurgie als chirurgie inzake aanwezig lymfoedeem.

                               

13:00-14:00h:    Broodjeslunch

 

14:00-15:30h:  In*Team: emotionele aspecten en seksualiteit:         

De diagnose brengt een hele hoop gevoelens met zich mee en dit kan doorwegen op je relatie en gezinsleven. Céline Broeckaert brengt op een fantastische manier de gevoeligheid rond intimiteit en sexualiteit naar voor met haar monoloog 'Drie stemmen, Een kankermonoloog'. De  monoloog leidt tot een presentatie door psychologe Joke Corneillie, met aansluitend een debat. Voor meer info klik hier.             

15:30-16:00h:  Receptie

 

We verwelkomen je graag op vrijdag 27 april 2018 in de Zebrastraat 32 in Gent.

De deelnameprijs bedraagt 15 euro voor het volledige programma, inclusief de lunch en receptie.

U kunt zich registreren door het bedrag over te schrijven op de rekening van de Beautiful After Breast Cancer Stichting: BE50 7350 3764 8718 // BIC : KREDBEBB // met vermelding “Beautiful Day” en uw e-mail adres. 

Hebt u vragen bij de inschrijving? Email naar info@beautifulabc.com of bel naar 0497591549.

 

Met onze organisatie Beautiful after Breast Cancer (BABC) willen wij, samen met de borstklinieken, (ex)patiënten en hun partners informeren over allerhande aspecten met betrekking tot borstkanker, zodat je gefundeerde beslissingen kan nemen in moeilijke momenten. Dit doen we door medici en zorgverstrekkers uit alle disciplines rond borstkanker en de medische behandelingen ervan, objectieve en betrouwbare informatie te laten verstrekken. We willen je helpen om te leren omgaan met de diagnose en behandeling en om je leven weer op de rails te krijgen, ondermeer ook door contact met lotgenoten. Want het leven is nog altijd mooi, ook na borstkanker. It’s a beautiful day, vandaag én morgen.

 

Images

2018_poster_draft_10.jpg