Reportage Benefietconcert 'Hands of Hope'

zondag 27 november 2016

 
WAT EEN CONCERT!!
 
Het ontroerde, het overdonderde, het knalde, het was perfect opgebouwd. Wat een performers ook. De emotie valt niet met één enkel adjectief te omschrijven. ‘Where words fail, music speaks’ zeggen ze toch? En het was net zo, van begin tot einde. De muziek die het had over verdriet, angst, vertrouwen, liefde, hoop en vreugde. En de choreografie en de film die dat zo krachtig vertolkten.
 
We kunnen nog heel veel schrijven.
 
Over Bram Nolf, die op de hobo een solo bracht van Gabriel’s Theme uit The Mission (Ennio Moricone) en daarmee de hele zaal wist te ontroeren.
 
Over Maya Levy, amper 19 en reeds laureate van een tiental nationale en internationale wedstrijden. Ze bracht een pracht solo op viool van Laura’s Theme uit The Lovers en het Echoes of Silent Voices van Dirk Brossé.
 
Over Hanne die met haar nieuwe choreografie en vooral ook met de fantastische kortfilm ‘Keep Moving’ (klik hier) het publiek aangreep. Deze kortfilm werd door Hanne en Spin Echo, het kunstenaarscollectief waarvan ze deel uitmaakt, geproduceerd op muziek die door Dirk Brossé speciaal voor deze kortfilm werd gecomponeerd. De film vertelt de innerlijke strijd van een meisje dat met borstkanker wordt geconfronteerd en haar gezin, van intens verdriet en angst naar hoop en kracht, de ondersteunende kracht van handen doorheen deze strijd. Over de dames en Alizée, het kleine meisje, die het publiek zo raakten met hun dans.
 
Over Ibernice MacBean die de Songs of Hope zo overtuigend bracht, met het aangrijpende eerbetoon Hallelujah aan de onlangs overleden composer Leonard Cohen.
 
Over Dirk Brossé die dit alles tot in de perfectie dirigeerde.
 
Maar we zijn dus heel even sprakeloos. Ongelooflijk dankbaar ook voor zoveel talent en hun inzet voor BABC. En heel enthousiast en gemotiveerd om met zoveel fijne mensen te kunnen samenwerken en blijven samenwerken. Van sponsors, vrijwilligers tot artiesten. Ze hebben allemaal bijgedragen tot dit fantastisch resultaat, opgedragen aan alle patiënten en ex-patiënten die met borstkanker zijn of werden geconfronteerd, en hun ‘Hands of Hope’, hun directe omgeving, dokters, hulpverleners, familie en vrienden.
 
We willen nog van dat, er komt nog van dat! Intussen zetten we ons verder in, met nog veel meer enthousiasme, voor zij die het nodig hebben, en vooral ook voor jullie.
We will rock you!! Zoals in de knallende afsluiter van het concert ;-)
 
En het prachtige kunstwerk van Karl Meersman dat werd geveild ten voordele van BABC. Hier vastgelegd in het korte film fragment ‘Hands of Hope’ dat werd getoond op het concert, op muziek door Dirk Brossé gecomponeerd. Hands of Hope, of de ondersteunende kracht van handen, van dokters, hulpverleners, familie en vrienden. Handen van de chirurg, kunstenaar, pianist. Opgedragen aan patiënten die met borstkanker worden geconfronteerd en ‘hun’ Hands of Hope.

https://www.youtube.com/watch?v=Vit_9idAGyE&feature=share 

Enkele foto's die de mooie momenten vastleggen uit het concert Hands of Hope @Studio 4 Flagey, zondag 27 november 2016.

Momenten om niet te vergeten! Geniet met ons!

Meer foto's op www.facebook.com/notes/beautiful-abc-belgium/babc-times/2030705430489307

 

U kunt hier het volledige concert bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=cj3Xj4YRCDc

Images

DSC1231.jpgDSC1217.jpg

Video

Sponsors