Breast Reconstruction Awareness Day (BRA day)

dinsdag 18 oktober 2022

 

Plaats Online

Datum en uur  

Dinsdag 18 oktober van 18:30 tot 20:00

Doelgroep Patiënten, familie, studenten, zorgverleners

 

Online webinar rond borstreconstructie 

Dinsdag 18 oktober 2022

 met

Prof. Dr. Phillip Blondeel

Hoofd Dienst Plastische en Reconstructieve Heelkunde UZ Gent

Dr. Bernard Depypere

Plastisch Chirurg UZ Gent

 

BRA Day of Breast Reconstruction Awareness Day is een internationale dag gewijd aan de voorlichting en sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige amputatie van een borst.

Borstreconstructie is een persoonlijke keuze, maar nog steeds missen patiënten vaak de nodige betrouwbare informatie om een weloverwogen beslissing te nemen. Wat is het beste tijdstip voor een reconstructie? Wat zijn de huidige en nieuwe technieken? Wat zijn de voor- en nadelen verbonden aan een reconstructie met autoloog (eigen) weefsel en een reconstructie met een prothese? Wat is een recontructie met lipofilling? 

Dit zijn maar enkele vragen die tijdens dit online webinar aan bod zullen komen. 

 

Programma

Prof. Dr. Phillip Blondeel zal de verschillende huidige en nieuwe borstreconstructietechnieken toelichten en werpt hierbij een glimp op de toekomst.

Dr. Bernard Depypere vult aan met het belang van de aanpak van de lymfevaten tijdens borstreconstructie.

Daarna is er ruime mogelijkheid voor vragen en antwoorden.

 

Prof. Dr. Phillip Blondeel

Prof. Dr. Phillip Blondeel is een vooraanstaand internationaal expert op het vlak van esthetische en reconstructieve borstchirurgie, pionier en wereldvermaard in de zogenoemde ‘perforator flap’ chirurgie. Hij is het huidige diensthoofd Plastische en Reconstructieve Heelkunde aan het Universitair Ziekenhuis Gent en hoofddocent aan de Universiteit Gent.

Prof.Blondeel studeerde af aan de KU Leuven in geneeskunde, met een bijkomende specialisatie tot chirurg en plastisch chirurg. Hij werd doctor in de Medische Wetenschappen aan de UGent, na verdediging van zijn thesis over perforatorflappen in borstreconstructies. Hij specialiseerde zich in de reconstructie van borsten met lichaamseigen weefsel. In 2000 werd hij aan de UGent benoemd tot Professor in de Plastische Chirurgie, departement Plastische en Reconstructieve Chirurgie. In december 2011 voerde het team van Prof. Phillip Blondeel aan het UZ Gent een gezichtstransplantatie uit.

Dr. Bernard Depypere

Dr. Depypere studeerde af aan de Universiteit Gent als arts. Na zijn studie startte hij onmiddellijk zijn opleiding bij Professor Blondeel op de dienst Plastische en Reconstructieve Heelkunde. Hij is gespecialiseerd in borstreconstructie en tissue-engineering.  Dr. Depypere is ook een doctoraat mbt het gebruik van stamcellen en regeneratieve geneeskunde gestart.

 

 Deelname

Dit is een online sessie. Wie zich registreerde ontvangt de dag voor het event een link waarmee u kan inloggen en de infosessie volgen. 

Indien u de link niet mocht hebben ontvangen, of last minute wenst deel te nemen, dan vindt u hieronder op de dag van het event de webinar link waarmee u op het moment zelf kan inloggen en de sessie volgen:

https://us02web.zoom.us/j/87379956580

 

Registratie

Deelname is gratis, maar om organisatorische redenen willen we jullie graag vragen om zich te willen inschrijven onderaan deze pagina. 

 

Bij vragen, email naar info@beautifulabc.com