BRA-dag: een Canadees initiatief

dinsdag 15 oktober 2013 - woensdag 16 oktober 2013

Inleiding tot de BRA dag

Breast Reconstruction Awareness Day is een Canadees initiatief om het bewustzijn, voorlichting en toegang voor vrouwen die een borstreconstructie overwegen te bevorderen. Het betreft een samenwerkingsverband dat plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in borstoperaties, borstverpleegkundigen, de Canadese Breast Cancer Foundation, de Canadese vereniging voor Plastische Heelkunde, de medische industrie en borstkanker zelfhulpgroepen verenigt.

missie

Ontwikkelen en promoten van  een internationaal erkende jaarlijkse dag dat het bewustzijn en de toegang bevordert tot post-kanker reconstructieve borstoperaties

visie

Nog voor het aanvangen van de behandeling van borstkanker, zullen alle vrouwen informatie over de opties rond borstreconstructieve ingrepen worden aangeboden en toegang worden verstrekt tot borstreconstructie op een veilige en tijdige manier.

waarden

Reconstructieve borstoperaties hebben een positief effect op de kwaliteit van leven van vrouwen die een borstreconstructie nodig hebben.
Alle vrouwen die kandidaat zijn voor een borstreconstructie moeten bewust worden gemaakt van de voor hen beschikbare opties.
Alle vrouwen die kandidaat zijn voor een borstreconstructie moeten de behandeling in een veilige en tijdige wijze worden aangeboden.

De Beautiful ABC Stichting is gastvrouw van BRA-day 2013 in verschillende landen in Europa

Meer algemene informatie over het Canadees initiatief: www.bra-day.com