Bra-day 2014 Brugge

woensdag 15 oktober 2014

Doel

Het brede publiek informeren omtrent de mogelijkheden die vandaag bestaan rond chirurgische en niet-chirurgische borstreconstructie na gedeeltelijke of volledige wegname van de borstklier. Daarenboven willen we informatie verschaffen over de verschillende middelen die bestaan om het welzijn na borstkanker te verbeteren, zoals huidzorg, permanente en niet permanente macquillage, lingerie, kleding, uitwendige borstprothesen en fillers voor BH's, zwemkledij, pruiken, enz.

Doelpubliek

  • ex-borstkankerpatiënten met of zonder borstreconstructie
  • vrouwen geconfronteerd met borstkanker
  • alle vrouwen en mannen die onrechtstreeks in contact kwamen met borstkanker en graag wat meer willen weten over borstreconstructie

Waar?

Aula

AZ St.-Jan

Ruddershove 10, 8000 Brugge

Wanneer?

15/10/2014 van 18:00h tot 19:00h: Infosessie over borstreconstructietechnieken

Aansluitend gevolgd door patiënten-academies en partner-academies

Organisator

Plastisch chirurgen provincie West-Vlaanderen
Verantwoordelijke : Dr. Bob Casaer

gratis inschrijven op plastische.heelkunde@azsintjan.be of 050/452360

 

Patiënten academie

In een besloten zitting van maximaal 20 deelnemers, zullen vrouwen de gelegenheid krijgen om rechtstreeks te praten met elkaar en ervaringen te delen onder elkaar. Ongeveer een derde van de groep - vrouwen die borstsparende chirurgie of een volledige mastectomie hebben ondergaan, met of zonder borstreconstructie - zullen getuigenissen, ervaringen en gevoelens delen met ex-borstkankerpatiënten die een borstreconstructie overwegen of met vrouwen die net zijn gediagnosticeerd met borstkanker. Het rondetafelgesprek wordt geleid door een zorgverstrekker van binnen de borstkliniek. Geen ex-cathedra presentaties. Vrouwen mogen, maar zijn nooit gedwongen om hun borstreconstructie resultaat aan de groep laten zien. Intimiteit en discretie zijn zeer belangrijk in deze sessie. Alleen open voor vrouwen, voormalige borstkankerpatiënten met of zonder borstreconstructie, vrouwen momenteel geconfronteerd met borstkanker.

Partner academie

Een partner kan iemand zijn van binnen de intieme kring van een (ex-) patiënte. Dit is mogelijks echtgenoot, broer of zus, buur, partner, vriend... de patiënte beslist wie zij wenst mee te brengen. Partner academies vinden plaats op hetzelfde moment als de patiënten-academies. Het doel is om partners te steunen en te informeren over wat er gaande is met hun geliefde. Dit vindt plaats in een gesloten zitting van maximum 15 personen. Personen die de ervaring al hebben meegemaakt, delen hun verhaal en gevoelens met partners die momenteel worden geconfronteerd met de moeilijke situatie van hun partner. Eenvoudige aspecten van het leven zoals emoties, angsten, seksualiteit, huwelijk, relaties met hun geliefden, etc ... die nu in vraag worden gesteld zullen worden aangekaart en besproken. Het proces wordt begeleid door een psycholoog. Geen ex-cathedra presentaties. Intimiteit en discretie zijn zeer belangrijk in deze sessies. Alleen open voor partners van (ex-) borstkankerpatiënten. Een partner per patiënt.