Borstkankerpatiënten en hun partners praten met lotgenoten

maandag 15 juni 2015

Patiëntenacademie (Patients 4 Patients)

Het doel is hier patiënten en ex-patiënten de mogelijkheid te geven met elkaar over hun zorgen en bekommernissen te praten in beperkte groepen (max. 25 personen). Dit gebeurt onder begeleiding van een professionele zorgverstrekker. In de groep zijn buiten de zorgverstrekkers ook ervaringsdeskundigen aanwezig die hun eigen ondervindingen met de groep zullen delen.

Partneracademie (Partners 4 Partners)

Ook voor partners van borstkankerpatiënten (echtgenoot, familielid, vriend(in), buddy,…) is de behandeling een intense periode waarin veel vragen kunnen opkomen. In deze academie kunnen die partners in contact treden met lotgenoten. Wij willen steun bieden aan een zeer belangrijke groep die in het hele proces maar al te dikwijls vergeten wordt. Alles gebeurt ook hier onder begeleiding van professionele zorgverstrekkers en eveneens enkele ervaringsdeskundigen.

Aantal sessies

In 2015 voorzien wij 4 sessies elk voorafgegaan door een korte themavoordracht. Indien er veel inschrijvingen zijn, zullen er extra sessies worden georganiseerd.
1ste sessie: 18/05/2015
2de sessie: 15/06/2015
3de sessie: 14/09/2015
4de sessie: 16/11/2015

Thema’s

De thema’s van de korte themavoordrachten van 2015 zijn de volgende:
1ste sessie: Hormonale Therapie
2de sessie: Psychologie & Seksualiteit
3de sessie: Werk & Financiën
4de sessie: Vermoeidheid

Waar en wanneer

Alle samenkomsten gaan door in de lokalen van de ICF (International Club of Flanders) aan het Sint-Pietersplein 11, 9000 Gent, beginnen om 18h30 stipt en duren ongeveer 2 uur. Je kan ter plaatse een drankje verkrijgen. Verder zijn de sessies volledig GRATIS.

Inschrijven verplicht

Je bent welkom als koppel maar ook als patiënt alleen of als partner alleen. Hiervoor kan je een mail sturen naar jv@beautifulabc.com