Intimiteit en seksualiteit tijdens en na behandeling.

donderdag 20 mei 2021

Plaats
Online
Datum en uur   Donderdag 20 mei 2021 van 18:30 tot 20:00
Doelgroep Borstkankerpatiënten, partners, familie, studenten, zorgverleners

 

De volgende online infoavond vindt plaats op donderdag 20 mei 2021 en gaat over:

 

Intimiteit & seksualiteit

tijdens en na behandeling.

 

 met

Katrien Devalez, Oncologisch Consulente Gynaecologie UZ Gent

Birgit Van Hoorde, Psychologe en Seksuologe UZ Gent

 

Een kankerdiagnose zet je hele leven overhoop. Naast de fysieke gevolgen is het ook emotioneel en relationeel een rollercoaster. Door de zware behandelingen gaat de aandacht vooral naar lichamelijk herstel en wordt intimiteit naar het achterplan geduwd. Intimiteit en seksualiteit is in en na die moeilijke periode vaak moeilijk bespreekbaar.

Op donderdag 20 mei proberen wij om het taboe wat te doorbreken. Katrien Devalez en Birgit Van Hoorde zijn op professioneel vlak met deze thema’s bezig en ijveren al jaren om ze bespreekbaar te maken. Zij brengen op een speelse manier problemen rond intimiteit en seksualiteit aan.

Birgit Van Hoorde is licentiaat in de Familiale en Seksuologische Wetenschappen met postgraduaat in Klinische Seksuologie – KUL. Ze is staflid psycholoog-seksuoloog in het Centrum voor Seksuologie en Gender van het UZ Gent, is ook psychotherapeute en heeft een privé-praktijk. Zij is gespecialiseerd in o.a. relationele problemen gelinkt aan seksualiteit na kanker. Zij zal ons de theoretische kant omtrent problemen rond seksualiteit verduidelijken.

Daarnaast komt ook de praktische kant aan bod. Katrien Devalez is verpleegkundige en stond mee aan de wieg van de borstkliniek in het UZ Gent. Momenteel is zij oncologisch verpleegkundig pelviene oncologie bij het Kankercentrum en de dienst Algemene Gynaecologie van het UZ Gent. Katrien licht de praktische oplossingen en geeft de nodige tips en tricks.

Tussendoor en achteraf is er de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Een zeer interessant webinar over een onderwerp dat bij veel patiënten nog veel vragen oproept!

 

Deelname:

Dit is een online sessie. Wij bezorgen u de dag voor het event een link waarmee u kan inloggen en de infosessie volgen. Er is tijdens de sessie voldoende tijd voorzien voor vragen. 

 

Registratie:

Toegang is gratis, maar om organisatorische redenen willen we jullie graag vragen om zich te willen registreren. 

Bij vragen, email naar info@beautifulabc.com