Pijn en andere symptomen na behandeling van kanker

donderdag 17 februari 2022

Plaats Online

Datum en uur  

Donderdag 17 februari van 19:00 tot 20:30

Doelgroep Patiënten, familie, studenten, zorgverleners

 

Online infosessie 

 

met  

Prof. An De Groef

Departement Revalidatiewetenschappen KU Leuven en Universiteit Antwerpen

 

Tijdens en na de behandeling van kanker kan je verschillenden symptomen ervaren in je lichaam zoals pijn, tintelingen, jeuk, gevoel van zwelling, … maar wat betekent dit?

Betekent dit dat je nog niet voldoende hersteld bent? Misschien is het teken van bijvoorbeeld oedeem of schade aan bepaalde structuren zoals zenuwen? Of is dit net niet het geval?

Tijdens dit webinar bespreekt Prof. An De Groef welke symptomen vaak voorkomen, wat symptomen kunnen betekenen en hoe we voornamelijk langdurige symptomen, na de behandeling, kunnen aanpakken.

Erna is er ruime mogelijkheid tot vraag en antwoord. 

 

Prof. An De Groef 

Prof. An De Groef is kinesitherapeute en is sinds 2016 doctor in de Biomedische Wetenschappen. Tijdens haar doctoraat aan de KU Leuven coördineerde ze verschillende onderzoeksprojecten naar de effectiviteit van kinesitherapie, in het bijzonder myofasciale technieken, voor de preventie en behandeling van disfuncties van de bovenste ledematen tijdens en na de behandeling van borstkanker. An De Groef is postdoctoraal medewerker van de Stichting Onderzoek Vlaanderen (FWO) aan de KU Leuven en de UA Antwerpen en assistent-professor aan beide universiteiten. Haar interesse gaat uit naar de evaluatie, preventie en behandeling van verschillende comorbiditeiten, waaronder pijn, disfuncties van de bovenste ledematen en sensorische disfuncties bij verschillende kankerpopulaties. Ze heeft een speciale interesse in educatieve en gedragsinterventies, waaronder fysieke activiteit en tele-revalidatie. Als fysiotherapeut heeft zij klinische ervaring in de evaluatie en behandeling van overlevenden van kanker met pijn.

Opnieuw een heel interessant webinar over een onderwerp dat bij veel patiënten nog veel vragen oproept!

 

Deelname:

Dit is een online sessie. Wie zich registreerde ontvangt de dag voor het event een link waarmee u kan inloggen en de infosessie volgen. 

Indien u de link niet mocht hebben ontvangen, of last minute wenst deel te nemen, dan vindt u hieronder op de dag zelf de webinar link waarmee u op het moment zelf kan inloggen en de sessie volgen:

https://us02web.zoom.us/j/83895558396

 

Registratie:

Toegang is gratis, maar om organisatorische redenen willen we jullie graag vragen om zich te willen registreren. 

Bij vragen, email naar info@beautifulabc.com