LymphAday 2023

maandag 6 maart 2023

 

Plaats online webinar via zoom
Datum en uur       Maandag 6 maart 2023 van 19:00 tot 21:00 uur
Doelpubliek Patiënten met lymfoedeem en familie

 

LymphAday

 

LymphAday, of Lymphedema Awareness Day, is een patiënt gedreven bewustzijnsdag rond lymfoedeem, georganiseerd in het kader van World Lymphedema Day (6 maart), en is een initiatief van Beautiful After Breast Cancer.

Lymfoedeem is een verstoring van het lymfestelsel, het drainagesysteem van ons lichaam. Deze chronische en ongeneeslijke aandoening, veelal het gevolg van een kankerbehandeling (zoals borstkanker), heeft een zware impact op het dagelijkse leven. We willen graag meer aandacht schenken aan deze aandoening en organiseren daarom jaarlijks op 6 maart een webinar voor patiënten en familie.

 

PROGRAMMA

 

19u - 19u40: Evaluatie, preventie en behandeling van lymfoedeem — door Prof. Nele Devoogdt (UZ Leuven)

19u40 - 20u20: Inleiding in de lymfatische chirurgie — door Dr. Liesl De Graeve (UZ Gent)

20u20 - 21u00: Ketogeen dieet en lymfoedeem: een stand van zaken - door Prof. Dr. Sarah Thomis (UZ Leuven)

Met interactieve Q&A na elke presentatie

 

GAST SPREKERS

 

Prof. Dr. Sarah Thomis

Prof. Dr. Sarah Thomis voltooide in 2011 haar opleiding tot algemeen en vaatchirurg aan de Universiteit van Leuven. Ze volgde bijkomende opleidingen in Nederland en aan Duke University, North Carolina, VS. Zij is de verantwoordelijke arts van het Lymfoveneus Centrum van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Prof. Dr. Sarah Thomis is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van flebologische en lymfologische aandoeningen. Naast klinische activiteiten is ze ook actief als onderzoeker in het domein van de flebologie en lymfologie en is ze auteur van talrijke publicaties. In december 2021 rondde zij haar doctoraat af met als titel: 'Optimization of diagnostic and therapeutic modalities to influence the natural history of breast cancer-related lymphedema'.

 

Dr. Liesl De Graeve

Dr. Liesl De Graeve behaalde haar diploma in de geneeskunde in 2016, aan de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent. Vervolgens startte ze meteen haar opleiding plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde in de dienst voor Plastische Heelkunde aan het Universitair Ziekenhuis Gent onder leiding van Prof. Dr. Phillip Blondeel. Omdat ze zich in het bijzonder interesseerde in de reconstructieve heelkunde en (supra)microchirurgie besloot zij haar opleiding te vervolledigen met een fellowship in het Hospital de Sant Pau te Barcelona. In dit gerenommeerd centrum voor microchirurgie, met bijzondere aandacht voor borstreconstructie en lymfatische chirurgie, werd zij verder opgeleid door Prof. dr. Masia en Dr. Pons.

Dr. De Graeve werkt momenteel als staflid in het UZ Gent, waar zij zich voornamelijk toewijdt aan borstchirurgie en het verder uitbouwen van de lymfekliniek.

Dr. De Graeve is fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (CCP) en lid van de Gent Academy of Plastic Surgery (GAPS).

 

Prof. Nele Devoogdt

Professor Nele Devoogdt is kinesitherapeut en coördinator van het lymfoedeemcentrum van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven. Naast coördinerende taken en klinische evaluaties en behandelingen van patiënten met lymfoedeem en lipoedeem, doet zij wetenschappelijk onderzoek in het domein van de lymfologie. Ze is ook professor aan het departement Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven. Ze doet onderzoek naar klinische evaluatie, preventie en behandeling van lymfoedeem en andere kanker gerelateerde morbiditeiten.

Prof.Nele Devoogdt is medeoprichter van het Belgisch Lymfoedeem Kader, een organisatie voor patiënten met lymfoedeem (onder het Internationaal Lymfoedeem Kader).

 

DEELNAME

 

Dit is een gratis online infosessie. Wij bezorgen u de dag voor het event een link waarmee u kan inloggen en de infosessie volgen. Er is tijdens de sessie voldoende tijd voorzien voor vragen. 

Indien u de link niet mocht hebben ontvangen, of last minute wenst deel te nemen, dan vindt u hieronder op de dag zelf de webinar link waarmee u op het moment zelf kan inloggen en de sessie volgen:

 

 

REGISTRATIE

 

Deelname is gratis, maar om organisatorische redenen willen we jullie graag vragen om zich te willen registreren. 

Heeft u vragen of problemen bij de inschrijving, email naar info@beautifulabc.com

 

Images

LymphAday_2023.pngLymphAday_2023_2.png