Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier over de onderwerpen van het kankercongres! (1)

zaterdag 21 oktober 2017

M E E T T H E E X P E R T S !

Prof. Dr. Phillip Blondeel


'Over de laatste 30 jaar is borstreconstructie na borstkanker geëvolueerd van implantaten en expanders naar het gebruik van eigen weefsel onder de vorm van vrije transplantaties (vrije flappen). Het gebruik van eigen weefsels vermijdt de vreemd voorwerp reacties van implantaten en geeft de patiënte een natuurlijk en “warm” resultaat dat stabiel blijft op lange termijn. De littekens en de lange ingreep die hierbij gepaard gaan, zullen in de toekomst vermeden kunnen worden met de ontwikkeling van tissue engineering. Door middel van het opkweken en sturen van de stamcellen van de patiënte kunnen we in de toekomst grotere weefselstructuren bouwen in een laboratorium omgeving. De techniek van 3D-bioprinting zal daar een centrale rol in spelen. In de toekomst zal het mogelijk zijn om in de periode dat de patiënte haar oncologische behandelingen ondergaat, een nieuwe borst te “printen” van haar eigen weefsel om ze dan op het einde van de behandelingen in het eigen lichaam in te bouwen zonder bijkomende littekens.'

 

Dit en veel meer binnenkort op 21 oktober te Gent - het kankercongres!

Snel inschrijven kan nog via

www.kankercongres.be of http://www.beautifulabc.com/nl/events/2017/10/worden-alle-kankers-behandelbaar-van-onderzoek-tot-hoop

#beautifulabc #kankercongres