Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier over de onderwerpen van het kankercongres! (5)

zaterdag 21 oktober 2017

M E E T  T H E  E X P E R T S !

Prof. Frank Speleman

Hij zal het hebben over "(Basis)onderzoek naar kinderkanker: een blik op de toekomst"

 

De studie naar de oorzaken van kanker bij kinderen heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht gekend. De veranderingen die optreden in de blauwdruk (genen) van deze kankercellen zijn in kaart gebracht en laten toe om nieuwe therapieën te ontwikkelen die meer gericht de kankercel zal doden en gezonde cellen ongemoeid laten en om die reden spreekt men dan ook van precisie kankerbehandelingen. Een belangrijke nieuwe ontwikkeling is dat deze veranderingen snel kunnen opgespoord worden in het bloed zonder de noodzaak van invasief ingrijpen. Verder blijft het ontstaan van weerstand na behandeling een grote uitdaging waarop toekomstig onderzoek zich verder richt.

 

 

Dit en veel meer binnenkort op 21 oktober te Gent - het kankercongres!

Snel inschrijven kan nog via

www.kankercongres.be of http://www.beautifulabc.com/nl/events/2017/10/worden-alle-kankers-behandelbaar-van-onderzoek-tot-hoop

#beautifulabc #kankercongres