Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier over de onderwerpen van het kankercongres! (6)

zaterdag 21 oktober 2017

M E E T  T H E  E X P E R T S !

Prof. Barbara De Moerloose

Zij zal het hebben over "Bloedkanker bij kinderen en de behandelingen vandaag"
 
Een kwart van alle kinderen met kanker heeft bloedkanker. Gelukkig zijn de genezingskansen voor de meest voorkomende vorm van bloedkanker hoog, namelijk 85-90%, maar de behandeling van de minder frequente types bloedkanker enziekte herval blijft een grote uitdaging. Naast de klassieke behandeling (chemotherapie en soms beenmergtransplantatie), hebben nieuwe medicijnen en immuuntherapie hun intrede gedaan in de behandeling wat nieuwe perspectieven biedt voor de genezing van alle kinderen met bloedkanker. 
 
 
  
Dit en veel meer binnenkort op 21 oktober te Gent - het kankercongres!