Reportage "De Keien van de Wetstraat"

zondag 28 januari 2018
De Keien van de Wetstraat
 
Dat was de titel van de tweede politieke monoloog waarvan Ivan De Vadder ons liet genieten.
 
En wat is het een ’kei’ in politieke monologen. Wie dacht dat dit een complexe uiteenzetting zou worden, zoals het politieke landschap in België dat is, had het mis. Duidelijk, pragmatisch, en vooral ook heel boeiend gebracht. Het liet de aandacht echt niet los. En dan hadden we het nog niet eens over de illustraties van Karl Meersman die zo sprekend waren dat ze het publiek spontaan lieten reageren en voor de nodige hilariteit zorgden.
 
Wie beslist over welke aangelegenheden in de gemeenschappen en de gewesten? Leven we in een democratie of een particratie? Wie heeft de macht binnen de partijen? En hoeft het allemaal zo complex te zijn en blijven? Waarom jongeren hun interesse in politiek lijken te verliezen maar hun stem toch echt een verschil maakt? Het is plots heel wat duidelijker. Dankzij Ivan….en Karl.
 
En wat zo niet nog beter was? De warme gesprekken met de zovele aanwezigen achteraf. Hoe fijn om zovele vertrouwde gezichten terug te zien en hoe fijn ook steeds nieuwe mensen te ontmoeten. We slaan ze allemaal op die verhalen en we doen er iets mee. Zonder twijfel. Een warme steun voor de vele patiënten met borstkanker, maar ook een enorme boost voor het BABC team! We gaan ons heel hard gooien op die doelen van BABC 
 
Een warm DANKJEWEL aan Ivan De Vadder en Karl Meersman voor hun niet aflatend enthousiasme, hun steun en genegenheid voor onze organisatie.
Een warm DANKJEWEL ook aan onze sponsors, Avignonesi, Duvel en KBC Private Banking voor de trouwe steun.
En een warm DANKJEWEL aan de vele aanwezigen, vrijwilligers en sympathisanten, om er te zijn en ons zo graag te zien.
 
Of zoals wordt gezegd: je herinnert je vaak niet wat iemand zegt of doet, maar wel hoe iemand je heeft laten voelen. En jullie lieten ons ongelooflijk goed voelen!
 
Tot heel gauw?
Warme groetjes, Het BABC team