Radiotherapie

vrijdag 10 mei 2019

Radiotherapie is een behandeling voor kanker die zorgvuldig gemeten en gecontroleerde röntgenstralen met hoge energie gebruikt. Bij primaire borstkanker heeft het tot doel kankercellen te vernietigen die na operaties in de borst kunnen achterblijven.

Maar hoe werkt radiotherapie? Wanneer wordt het aanbevolen? Zijn er verschillende soorten bestraling en radiotherapie? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe kan je deze bijwerkingen behandelen? Zijn er mythen over bestraling?

Worstel je ook met deze vragen? Dr. Chris Monten van het Universitair Ziekenhuis in Gent zal het hebben over radiotherapie en beantwoordt heel graag deze en andere vragen. Binnenkort, op 10 mei - It's a Beautiful Day (programma in het Nederlands).

meer info en registratie via http://www.beautifulabc.com/…/…/05/it-s-a-beautiful-day-2019

Photo Credit: Kateryna Kon/Shutterstock.com